Categories
Uncategorized

Må bättre i naturen

Är man deprimerad eller har en anhörig som lider av depression så har naturen en bevisad positiv effekt på måendet. Ibland behövs det inte mycket mer än en kort promenad där man bara är. När solen skiner och vindarna är riktigt ljumma kan det vara en fantastisk dag att ge sig ut. Efter promenaden går det att bjuda på något riktigt gott att äta.

Hemmagjord pizza är en rätt där alla kan välja sitt eget tillbehör och det därför är väldigt lätt att anpassa. Med en riktig pizzasten kommer pizzan dessutom bli riktigt knaprig och god. Motion, natur och att bli bjuden på riktigt god mat kan lyfta humöret på de flesta.

Ibland behöver den som är deprimerad lite draghjälp för att komma igång. Bjud därför till och försök verkligen locka med både det ena och andra för att vara till stor hjälp. Personen kan komma att tacka nej, slingra sig och helst undvika många gånger, men sluta aldrig fråga. Den dagen personen tackar ja kommer det att kännas skönt för er båda. Ta det varsamt och ha stor respekt för att det kan finnas både bra och dåliga dagar för alla människor oavsett situation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *