Categories
Uncategorized

Vikten av gemenskap

Gemenskap är inte bara ett begrepp utan något livsviktigt för de flesta människor. Människan är nämligen ett flockdjur precis som hunden och mår inte bra av isolering och ensamhet. Vilken grupp människor trivs i är väldigt varierande. Några trivs bäst med ett fåtal personer som man har känt under riktigt lång tid och andra lever upp som allra mest i stora grupper med nya människor.

En typ av gemenskap kan vara att använda anova sous vide och bjuda in till en riktigt festmiddag. Då får man sitta ner tillsammans, prata och bara må riktigt gott tillsammans. Förutom att sällskapet har en god inverkan på att man mår bra så kan också maten ha det. Det är inte nödvändigt att servera alkohol eftersom man aldrig vet hur andra människors relation till den är. Serverar man det ändå till maten är det extra viktigt att alltid acceptera ett nej, aldrig ifrågasätta eller tjata om varför det blir ett nej i just den frågan.

Gemenskap och sammanhang är två ord som går hand i hand. Blir man bjuden på middag är man med i ett sammanhang och känner att man har en betydelse för människor. Det kan göra att humöret lyfts och man blir gladare. Är man aldrig inbjuden till andra människor och aktiviteter får man inte heller varken sammanhang eller gemenskap. Ta därför tillvara på människor runt om i din omgivning och se till att skapa sammanhang som alla får vara med i. Bara att få frågan kan betyda mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *