Categories
Uncategorized

Om man lider av håravfall

Tyvärr är det mycket som kan orsaka håravfall: Det kan vara så att man har en sjukdom som diabetes, en näringsbrist eller en sköldkörtelsjukdom, men det kan också orsakas av läkemedel med allt från p-piller, till antidepressiva mediciner, läkemedel som är blodförtunnande och cellgifter som används på cancerpatienter. Somliga kvinnor lider också av håravfall efter en förlossning, en svår infektion eller näringsbrister som uppstår om man bantar på fel sätt.

Två mineraler som man måste få i sig i tillräckliga doser för att ta hand om sitt hår är järn och zink, men även proteiner och vitaminer spelar en central roll. Så vad ska man göra om man lider av håravfall av en eller annan anledning? Först bör man tala med sin läkare och ta de tester som hen rekommenderar. Men man behöver inte lida i tystnad, utan det finns hjälpmedel idag som inte fanns förut. Peruk brukade vara den enda lösningen och det vet vi alla att det är både obehagligt och svårt att hitta en som ser äkta ut och som sitter på plats hela dagen lång. Tejp löshår är en mycket smidigare, billigare och snyggare lösning. Man fäster löshåret med tejpremsa som sitter på en silikonträns, som är skonsamt mot håret och enkelt att använda.

Denna typ av hårförlängning kan man sätta fast hemma på egen hand eller ta med sig till frisören. De håller i upp till åtta veckor om man vårdar det väl och det går att ta av och på en remsa tre gånger med refilltejp.