Categories
Uncategorized

Trött på pollen?

Tyvärr är det väldigt många som lider av hösnuva under sommarhalvåret. Man kliar sig i ögonen eller får röda ögon, täppt näsa, rinnande snuva och så kan man få hysteriska nysanfall. Även om det är jobbigt att handskas med så kan man påminna sig själv om att detta drabbar hela 20% av Sveriges befolkning – en på fem drabbas av hösnuva och dess symptom vareviga år. Det bästa sättet att hantera detta på är att vara beredd!

Genom att följa pollenprognosen online kan man undvika de värsta platserna och veta när man ska använda sin medicin. Tidigt på morgonen är det mindre pollen i luften på grund av nattens lägre temperaturer och högre fuktighet, så då kan man passa på att ta en promenad eller en springtur. En fördel kanske är att du slipper vara den som klipper gräsmattan, för det ska man helst överlåta till någon annan om man är pollenallergiker. Det finns många olika läkemedel för pollenallergi och de kallas för antihistamintabletter.

Här kan det löna sig att prova lite olika preparat för att se vilken typ som passar bäst. Om man är gravid så ska man tänka på det innan man tar ett läkemedel, men det finns alternativ som är godkända för gravida kvinnor. För en naturlig lösning kan man skölja näsan med en nässköljare, vilket rensar ur nässlemhinnan med en saltlösning. Det kan vara väldigt lättande! Även förebyggande medel finns tillgängliga, så det lönar sig att göra lite research och testa sig fram.