Skapa balans i hemmet

Ett rörigt hem ger dig ett rörigt inre. Det blir svårt att tänka klart, svårt att veta vad man känner och därför blir det också klurigt att få saker och ting gjort i tid. Bokhyllor och lådor och garderober och garage fylls upp med tidens gång nästan som per automatik ibland! Så för att skapa balans i hemmet måste vi rensa ut lite då och då.

Detta gäller även badrumsskåpen, där man kan hitta halvtomma tuber av krämer och medicinflaskor som bara tar upp plats. I någon låda kanske det ligger lite gammalt smink, slöa rakhyvlar eller nail hair som har sett bättre dagar. Ut med allt det gamla så att lugnet får infinna sig! En tumregel brukar vara att om du tvekar på om du behöver en sak eller ej, så behöver du det inte; så kasta det.

Om du till exempel har en hårborste som är ganska ny och som du använder var dag, då är det självklart att du inte ska kasta den. Men om du har tre hårborstar, varav två är lite äldre och du i princip aldrig använder – ner i sopkorgen med dem. Och den där sparkcykeln du köpte i somras och nästan använde en gång, varför inte ge bort den gratis på Blocket så att någon kan få glädje av den?

Det kan kännas snopet att kasta bort sådant som man aldrig har använt, eller bara använt någon gång, och därför halstrar vi onödiga ting som bara skapar en slags emotionell ambivalens där hemma. Därför tipsar vi dig om att skapa mer frid och frihet idag med en utrensning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *