Ta kontroll med personligt ansvar

Du vet den där personen på jobbet som är så irriterande och den där busschauffören som bara sprider dålig stämning staden runt? Vi har alla människor i våra liv som ger sken av att de aktivt går in för att dra ner vårt humör. De suger ut vår energi som hemska vampyrer och där står vi med snopen min och undrar vad var det egentligen som hände?

Vi var på gott humör, vi hade en positiv inställning till dagens aktiviteter, vi kanske hade köpt några nya fina djurtavlor, men sedan kommer den där surbullen och förstör vår dag. Igen. Kanske med en kommentar som de slinker in för att ta död på det där smittande leendet på dina läppar som de är så avundsjuka på. De vill dra ner dig till sin nivå och sedan lite lägre.

Det kan kännas väldigt tungt och jobbigt att behöva hantera sura och negativa människor på arbetsplatsen och i andra sociala sammanhang. Om du har en butter familjemedlem som gör livet surt för dig så är det ännu mer utmanande att hantera. Men vi kan faktiskt ta kontroll med personligt ansvar. Istället för att fastna i den där loopen då vi bara klagar på honom eller henne och deras beteenden…

Istället för att ta in vad de säger och gör och insinuerar, så kan vi säga: “Nej. Det där tänker jag inte ta in. Det bara rinner av mig och ner i marken.” Låt dem inte dämpa ditt ljus eller sabotera din balans. Du är starkare än du tror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *