Depression kan bero på brist av magnesium

Magnesium är en mineral som är livsviktig för människan. Om man har brist på magnesium ökar risken för att både få depression och benskörhet. Förutom det så påverkar magnesium också kalciumomsättningen, D-vitamin och påverkar nerv- och muskelfunktionen.

Den vanligaste orsaken till att man har brist på magnesium beror på att man inte får i sig tillräckligt i form av kosten. Har man problem med tarmen, ätstörningar eller liknande finns det risk att kroppen inte hinner ta upp magnesium som den bör.

Symptom till att man har brist på magnesium är att allergier plötsligt uppstår, migrän, problem med sömnen och dåligt immunförsvar för att ta upp några av symptom som finns. Finns det misstanke om att man inte får i sig tillräckligt med magnesium är en bra start att se över sin egen kost.

Det finns mycket magnesium i spannmål och fullkorn, kött och fisk, nypon och gurkmeja, baljväxter och nötter. Tycker man att det inte räcker så finns det tillskott att köpa på apoteket. Man kan alltid prova och skulle problemen uppstå eller förvärras rekommenderar vi alltid att man kontaktar en läkare och får en ordentligt undersökning av kroppen. Läkaren kan också ta prover och ställa frågor för att sätta en diagnos-