Djup sömn med yoga nidra

De flesta av oss har en idé om vad yoga är. Även om vi inte har testat yoga själva, så har vi sett ungefär vad det går ut på! Det finns många olika typer av yoga och vissa varianter är intensiva och utmanar kroppen både när det gäller styrka och flexibilitet. Men sedan har vi riktigt lugna typer av yoga, som yin yoga, där man tar det lugnt och fint och fokus ligger på att stretcha djupt och länge.

Andningen är alltid en viktig aspekt av yoga. När man utövar yin yoga andas man väldigt sakta och djupt för att slappna av systemet och det är otroligt rogivande, både för kroppen och sinnet. Nästa nivå är yoga nidra, som kan beskrivas som en djupavslappning eller en meditationsteknik, där man guidas att göra en resa genom kroppen med sitt medvetande. Steg för steg andas man lugnet in i alla sina kroppsdelar.

Om du har testat kroppsscanning med visualisering så är det en bra referenspunkt för hur yoga nidra går till. Ett av målen med yoga nidra är att leda utövaren in i djup sömn med en djupavslappning som gör att du steg för steg släpper alla dina fysiska, mentala och emotionella spänningar. Precis som att Dermalogica ger dig len och återfuktad hud, kan yoga nidra göra att du ser både yngre och gladare ut, tack vare god sömn och ett avslappnat sinne. Yoga nidra är dessutom helt gratis och du kan hitta väldigt bra videor på YouTube med professionella instruktörer. Det är något vi rekommenderar alla att prova på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *