Ge dig själv de bästa förutsättningarna att må bra

Under stressiga perioder kan det kännas som att allt går fel och din “att göra”-lista bara blir längre och längre. Till slut kan det bli för mycket, till och med så pass mycket att du inte klarar av att göra en så enkel sak som att borsta tänderna. När även de enklaste sakerna känns som världens jobbigaste grej är det ett tecken på att det är dags att se över ditt mående.

Det kan vara svårt att stanna upp och bromsa sig själv när man är mitt uppe i att göra saker hela tiden. Samtidigt är detta något av de viktigaste man kan göra för att försäkra sig om att man själv mår bra och att man gör saker som man gillar. Hur svårt det än är för dig är det värt den tid och ansträngning det kanske tar för att du ska komma till det stadiet att du inser behovet av förändring innan det är för sent!

Prioritera

För att inte bli helt utmattad gäller det att ge sig själv de bästa förutsättningarna om att må bra, något som till stor del handlar om att prioritera. Ett sätt att göra detta på är att ta en dag i taget, där du inför varje dag planerar vad som är det allra viktigaste för dig att göra just nu. Eller så kan du be om hjälp – att be om hjälp är inte en svaghet, utan snarare en styrka.

Andra saker som kan hjälpa är att göra saker så enkelt som möjligt. Köp högtryckstvätt hos Gardenstore.se eller på andra hemsidor online för att slippa åka till butiken och göra allt detta själv. Investera i en riskokare om du ofta kokar ris och känner att det känns som ett moment i vardagen. Välj att endast träffa de du faktiskt bryr dig om, och våga säga nej till det du inte vill. Att prioritera sig själv och sina egna behov är otroligt viktigt i alla lägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *