Olika andningsövningar

Om du mår dåligt eller är stressad över någonting kan det vara till stor hjälp att andas. Att sätta dig ner och bara andas för en liten stund gör att hela kroppen lugnar ner sig och du kan fokusera bättre. Men att bara sitta och andas helt upp och ner kan vara lättare sagt än gjort. Därför ska du här på förslag på några andningsövningar du kan göra när ångesten och stressen kommer krypande.

Andas i en fyrkant

Det här är en väldigt bra och enkel övning. För att göra den så lätt som möjligt så ritar du en fyrkant på ett papper och sätter dig så att du tydligt kan se pappret. Sen börjar du andas in medans din blick följer ena sidan av fyrkanten, andas ut och följd den andra sidan, andas in och följ den tredje, andas ut och följer den fjärde sidan. Sedan gör du såhär om och om igen tills du känner att du har lugnat ner dig och att din andning har en bra rytm.

Andas in på fyra, andas ut på åtta

Den här andningsövningen kan du göra när som helst och var som helst. Du kan till och med stå upp om du inte kan sätta eller lägga dig ner. Det du gör är att räkna till fyra medans du andas in, håller andetaget en liten stund och andas sedan ut medans du räknar till åtta. Om åtta är en för lång utandning kan du börja med att räkna till sex. Men målet är att kunna ha en dubbelt så lång utandning som inandning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *